Aktuelt 2010

01-12-2010
40-års jubilæum

I anledning af specialarbejder Arne Jeppesens 40 års jubilæum blev der d. 01-12-2010 afholdt reception på Horsens Kommunes Driftsgård. I forbindelse med receptionen modtog Arne Dronningens Fortjenstmedalje i sølv, som tildeles for en fortjensfuld indsats efter mindst 40 års uafbrudt ansættelse i det offentlige. Arne startede hos Horsens Vandforsyning d. 01-12-1970 og er siden flyttet med over i Horsens Vand A/S. Horsens Vand takker for 40 års tro tjeneste.

 

01-11-2010
40-års jubilæum

I anledning af teknisk assistent Esther Abildgaards 40 års jubilæum blev der d. 01-11-2010 afholdt reception i Horsens Vands lokaler på Grønlandsvej, hvor Esther også modtog Dronningens Fortjenstmedalje i sølv som tildeles for en fortjenstfuld indsats efter mindst 40 års uafbrudt ansættelse i det offentlige. Esther startede hos Horsens Vandforsyning d. 01-11-1970 og er siden flyttet med over i Horsens Vand A/S. Horsens Vand takker for 40 års tro tjeneste.

 

12-10-2010
Horsens Vand giver den gas! Vinder af EnergiPris 2010

 

DANVAs direktør Carl-Emil Larsen overrækker prisen til driftschef Nicolaj Ørskov Olsen, Horsens Vand. (Foto: Toke Hage)

På Dansk Vand Konference i Århus fik Horsens Vand den 12. oktober overrakt Energi Prisen for årets bedste energispareprojekt. Prisen er indstiftet af DANVA, Dansk Vand og Spildevandsforening, som led i DANVAs energisparekampagne, der har til formål at reducere energiforbruget i vandsektoren med 25 % på 5 år.

Horsens Vand har optimeret driften af rådnetankene på Horsens Centralrenseanlæg og samtidig sparet en masse penge. Det er sket ved at optimere forholdet mellem kulstof og kvælstof i rådnetankene, og det er lykkedes at spare 4500 MWh svarende til 1050 tons mindre CO2-udledning om året. Samtidig høstes en stor økonomisk gevinst på ca. 1,4 million kroner, som kun har krævet en beskeden investering med en tilbagebetalings-tid på kun 2 år.

- Projektet har også skabt motivation og engagement hos medarbejderne, og de gode ideer kommer væltende, fortæller en glad og stolt driftschef Nicolaj Ørskov Olsen, der har været driftsleder på renseanlægget i to år.

- Vi er ovenud lykkelige for at modtage Energiprisen. Det giver et boost til moralen rundt om på renseanlæggene og er en stor anerkendelse. Det viser også, at det virkelig nytter noget at arbejde aktivt med at optimere processerne. Samtidig er prisen en opfordring til medarbejderne om at fortsætte det gode arbejde med at skrue ned for energiforbruget i dagligdagen. For vi er jo først lige kommet igang. Processen har kastet en masse nye idéer af sig, og vi er allerede i fuld gang med flere energibesparende projekter, så vi forhåbentlig også er med i opløbet igen til næste år, siger Nicolaj Ørskov Olsen.

Der var i alt fire nominerede projekter til prisen, og vinderen blev udvalgt af en dommer-komite bestående af:
- Jens Prisum, formand for DANVAs Tekniske Råd og direktør på Spildevandscenter Avedøre.
- Poul Erik Pedersen, Center for Energibesparelser (tidl. Energisparefonden)
- Jacob Andersen, formand for Spildevandsteknisk Forening.

Kilde: www.danva.dk

 

12-10-2010
Diplom fra Dansk Vand Grand Prix

Horsens Vand har modtaget diplom for deltagelse i Dansk Vand Grand Prix 2010. Drikkevandet er karakteriseret som: "Elegant, blødt og harmonisk med en frisk og dejlig læskende smag".

 

02-10-2010
Billigt vand i Horsens!

En helt ny undersøgelse fra TV2 Finans viser, at Horsens Vand A/S leverer noget af Danmarks billigste drikkevand. Undersøgelsen er baseret på kommunale nøgletal - og resultatet viser at man kun i 4 kommuner kan købe drikkevandet, og skille sig af med det igen, for under 30 kroner pr. kubikmeter.

En af de 4 kommuner er Horsens, så kunderne til Horsens Vand kan være tilfredse med at få leveret drikkevand i topklasse, og tilmed til en af de billigste priser i Danmark.

Læs hele undersøgelsen på hjemmesiden til TV2 Finans her

 

01-10-2010
Horsens Vand er nomineret til EnergiPris 2010

Horsens Vand A/S deltager i konkurrencen om EnergiPris 2010 med projektet: Horsens Vand A/S giver den gas.

DANVA (Dansk Vand- og Spildevandsforening) uddeler prisen til de ildsjæle eller ideer i vandsektoren, der sparer på strømmen. Kun det projekt der mest effektfuld sparer på energien i vandsektoren vinder prisen.

Prisen uddeles ved Dansk Vand Konference den 12. oktober 2010.

 

30-09-2010
25-års jubilæum

I anledning af ingeniør Kai H. Mogensens 25 års jubilæum blev der d. 30-09-2010 afholdt reception i Horsens Vands lokaler på Grønlandsvej. Kai H. Mogensen startede hos Horsens Kommunes Kloakafdeling d. 1. oktober 1985 og er siden flyttet med over i Horsens Vand A/S. Horsens Vand takker for 25 års tro tjeneste.

 

11-09-2010
Horsens Vand fik en flot 4. plads ved de indledende runder til Dansk Vand Grand Prix i Århus.

Der var god konkurrencestemning da Horsens Vand i dag deltog i de indledende runder til Dansk Vand Grand Prix 2010. Århus var byen der dannede rammen for 13 Østjyske Vandværker, som fra start til slut konkurrerede om en af de 3 finalepladser til finalen i Dansk Vand Grand Prix den 4. oktober i København.

Forbipasserende smagte på de 13 forskellige slags vand fra klokken 11 til 13, og her var konkurrencen skarp mellem værkerne, som på bedste vis skulle få forbrugerne til at stemme på netop deres vand. Horsens Vand kom godt fra start og der var stor tilslutning til arrangementet.

Horsens Vand fik en flot 5. plads i publikum smagningen, og ventede spændt på dommen fra 4 professionelle smagsdommere. Her klarede Horsens Vand sig bedst af de 13 værker, men sammenlagt med publikumstemmerne kom Horsens Vand desværre ikke op på en af de tre finalepladser. Det blev til en flot 4. plads - hvilket i sig selv må siges at være tegn på vand i topklasse....

 

06-09-2010
Horsens går med i landsdækkende vandkamp - drikkevand fra Rugballegårdværket kæmper om finaleplads med 12 andre østjyske vandværker.

Vand fra Rugballegårdværket i Horsens er blandt det bedste i Danmark. Det håber Horsens Vand A/S i hvert fald at få bekræftet, når drikkevand fra det lokale vandværk deltager i den indledende afdeling af Dansk Vand Grand Prix 2010.
Grand Prix'et finder sted på Lilletorv i Århus på lørdag, den 11. september, og drikkevandet fra Horsens skal dyste med vand fra 12 andre østjyske vandselskaber. Konkurrencen er hård, for vandet fra Rugballegårdværket skal ikke blot falde i de udpegede dommers smag - publikum får også lejlighed til at smage med og stemme på deres favorit. Det sker fra kl. 11, mens de udpegede smagsdommere skal i aktion fra kl. 12.45

Læs vores pressemeddelelse om lørdagens Vand Grand Prix her.

 

18-08-2010
Værksmester holder 25-års jubilæum

I anledning af værksmester Bo Stentofts 25 års jubilæum blev der d. 18-08-2010 afholdt reception i Horsens Vands lokaler på Grønlandsvej. Bo Stentoft startede hos Horsens Vandforsyning i 1985 og har lige siden stået for driften af de kommunale vandværker og trykforøgerstationer. Horsens Vand takker for 25 års tro tjeneste.

 

10-08-2010
Ny Projektchef i Horsens Vand A/S


Horsens Vand A/S har pr. 16. august 2010 ansat ingeniør Ove Steen Nielsen i den nyoprettede stilling som Projektchef. Ove kommer fra en stilling som regionsdirektør ved MT Højgaard A/S og har ca. 25 års erfaring med vand, spildevand og miljø.

Vi byder Ove hjertelig velkommen hos Horsens Vand A/S.

 


01-07-2010
Ny Kundechef i Horsens Vand A/S

Horsens Vand A/S har pr. 1. juli 2010 ansat Mette Buch Pold i den nyoprettede stilling som Kundechef. Mette kommer fra en stilling som ingeniør i Horsens Vand A/S og skal som Kundechef være ansvarlig for den nye Kundeafdeling, der med baggrund i det nye selskabs mission og værdier vil servicere kunderne ud fra princippet "Kunden i centrum".

Vi byder Mette hjertelig velkommen som ny Kundechef.

 

23-06-2010
Afdelingsingeniør Anders Lindberg går på efterløn

Da vores afdelingsingeniør for Vandforsyningen har valgt at gå på efterløn, blev der d. 23. juni 2010 afholdt afskedsreception i Horsens Vands lokaler på Guldberghus. Vi takker Anders for mange års tro tjeneste og ønsker ham held og lykke i tiden fremover.

 

17-06-2010
Vandforsyning til forbrugere i Ørskov 

Horsens Vand A/S forsyner fra den 18. juni 2010 ca. 25 forbrugere i Ørskov med vand. Henvendelse vedrørende forsyningen kan ske på tlf. 7626 8700.

 

11-06-2010
Reception i Horsens Vand A/S - det nye vandselskab i Horsens Kommune

Horsens Vand er navnet på det nye aktieselskab der er dannet af Vandforsyningen og Spildevandsafdelingen, som indtil årsskiftet var en del af Teknik og Miljø i Horsens Kommune. Selskabet flyttede ud af Rådhuset d. 31. maj og der blev afholdt reception i de nye lokaler på 2. sal i Guldberghus d. 10. juni.

Selskabet er dannet på baggrund af den ny vandsektorlov der betyder, at alle vand- og spildevandsforsyninger i Danmark skal være selvstændige selskaber. Horsens Vand er 100 % kommunalt ejet med egen bestyrelse.

Selskabet vil også fremover levere rent drikkevand til de tilsluttede borgere og rense spildevandet med respekt for naturen.