Aktuelt 2012

18-12-2012
Horsens Vand går efter et verdenspatent.....

Sådan beskriver bladet Ingeniøren et projekt og en teknologi, Horsens Vand Energi A/S nu vil søge verdenspatent på. Se artiklen fra Horsens Folkeblad her.


16-12-2012
Ultralyd skal forvandle alger til ren energi.....

Horsens Vand Energi har udviklet en ny teknologi, der med ultralyd udvinder kulstof af andemad eller andre alger. Teknologien kan bruges til fremstilling af biobrændsel eller rensning af spildevand. Se artiklen fra Ingeniøren her.


28-11-2012
Jeppe har fundet ro - og en ny retning.....

25-årig stortrives med sin jobpraktik hos Horsens Vand - nu venter første del af uddannelsen til januar. Se pressemeddelelsen her. Se nyheden fra TV Syd her.


20-11-2012
Ultralyd kan forvandle alger til ren energi.....

Horsens Vand Energi A/S søger nu verdenspatent på banebrydende ny teknologi, der også kan gøre bio-diesel billigere. Se pressemeddelelsen her.


20-11-2012
Ny skov på 80 hektar på vej ved Rugballegård.....

Kommunen, Horsens Vand, og Naturstyrelsen vil sikre grundvandet. Se artiklen fra Horsens Folkeblad her.


31-10-2012
Horsens Vand A/S får ny bestyrelsesformand.....

Fra den 1. november 2012 overtager Kristian Dyhr posten som bestyrelsesformand for Horsens Vand A/S. Han overtager posten efter Ulrik Kragh, som er stoppet i lokalpolitik. Se pressemeddelelsen her.


13-08-2012
Udlevering af vandmålere.....

Fra d. 20. august vil udleveringen af vandmålere finde sted fra Horsens Vands administrationskontor på Grønlandsvej 5, 2. sal., 8700 Horsens. Afhentning af målere på Grønlandsvej kan ske mandag - torsdag kl. 8:00 - 15:30 og fredag 8:00 - 13:30. Husk at stille p-skiven ved parkering. Efter d. 20. august vil målere ikke længere kunne afhentes på Endelavevej 16.

 

20-07-2012
Regnvejr væltede ned over Horsens.....

Høj vandstand i fjorden og kraftig regn betød at der ikke var plads i kloakkerne omkring Bilka. Læs hele artiklen her.

 

20-06-2012
Nyt renseanlæg i Brædstrup er klar til indvielse.....

Horsens Vand A/S har nu lukket flere mindre anlæg i Gudenåens opland - til gavn for både økonomien og miljøet. Dermed er første del af den nye strukturplan vel gennemført. Læs hele pressemeddelelsen her.

 

12-06-2012
Dyrere vand skal forhindre oversvømmelser.....

Ny lovgivning og højere spildevandsafgifter kan give vandselskaberne mulighed for at investere i flere forebyggende klimatiltag. Det kan blive gode nyheder for områder plaget af oversvømmede kloakker under kraftig skybrud. Læs eventuelt artiklen fra P4 Østjylland her eller hør mere om emnet i et interview med Ove Steen Nielsen, projektchef ved Horsens Vand A/S og Helle Katrine Andersen, projektchef ved DANVA. 

 

06-06-2012
Spildevandet har aldrig været renere..... 

Rensningen af spildevandet på rensningsanlægget på Alrøvej har aldrig fungeret bedre. Det konstaterer driftschef i Horsens Vand A/S Nicolaj Ørskov Olsen. Selskabet har netop færdiggjort en komplet oversigt over målingerne af indholdet i de store mængder spildevand, som i 2011 blev ledt ud i Horsens Fjord - og konklusionen er meget opløftende: Spildevandet har aldrig været renere. Udledningen af f.eks. fosfor er f.eks. nede på en tiendedel af den tilladte grænseværdi, mens mængden af kvælstof kun er halvt så stor som det tilladte, siger driftschefen. Læs pressemeddelelsen her.

  

  

31-05-2012
Vi søger en ny medarbejder til vores økonomiafdeling.....

Horsens Vand A/S er midt i en omstillingsproces. Der er stigende krav til kvalitet, effektivitet og dokumentation - også på økonomisiden. I forbindelse med denne proces, ønsker vi at styrke vores økonomifunktion med en analytisk stærk projektmedarbejder, der kan bidrage til at opfylde vores høje ambitioner. Stillingsannoncen kan ses under afsnittet job.

 

25-05-2012
Effektiv drift holder vandtaksterne i ro.....

Horsens Vand A/S har reduceret drfitsudgifterne med mere end 10 procent på to år - og nu skal det rene drikkevand sikres endnu bedre.En stadigt mere effektiv drift - og stærkt på vej til en fremtidssikring af vandforsyningen til Horsens. Sådan er status i Horsens Vand A/S, der er kommet godt ud af de første to år, siden selskabet blev stiftet.Derfor er det også en tilfreds bestyrelsesformand Ulrik Kragh, der gør status efter selskabets generalforsamling tirsdag den 22. maj. Læs pressemeddelelsen her. 

 

26-03-2012
Vi har problemer med vores hovednummer....

Der er i øjeblikket problemer med at ringe til vores kundeafdeling. Send os i stedet en mail på mail@horsensvand.dk så kontakter vi dig.

 

16-03-2012
Pæleprojekt om jordvarme fremvises til Prins Charles......

I slutningen af marts måned får Horsens by fint besøg af prins Charles og Camilla Parker Bowles. Det royale par skal besøge VIA University og blandt andet høre om jordvarme som energikilde. Horsens Vand A/S deltager i et pæleprojekt med udvinding af jordvarme. TV 2 Syd valgte at bringe et indlæg om det royale besøg og energiprojekterne. Se eventuelt indlægget her.

 

09-03-2012
Horsens Vand Energi A/S......

Nyt selskab skal sælge el og varme lavet på slam. Et nyt selskab under Horsens Vand - Horsens Vand Energi A/S skal sælge energi, som opstår fra slammet når det rådner. Energien udvindes fra de gasser der dannes ved rådneprocessen.... Læs hele pressemeddelelsen her.

 

21-02-2012
Slam på markerne....

Slam fra Horsens Vand A/S kan bruges i landbruget - blot det ikke er tæt på drikkevands-områder. Horsens Vand A/S har indgået en aftale med HedeDanmark A/S om at aftage det overskydende slam fra renseanlægget på Alrøvej samt renseanlægget i Brædstrup. Se hele pressemeddelelsen her.

 

09-02-2012
2 x rykker i posten....

De kunder, som er i restance hos os, oplever i disse dage at vi sender rykkerskrivelser ud. Ved en beklagelig fejl har vores trykkeri sendt rykkerskrivelserne afsted 2 gange. Man skal kun benytte det ene af de 2 identiske girokort.

 

23-01-2012
Horsens Vand A/S får sammen med 3 samarbejdspartnere udleveret penge af miljøministeren...

"Hvis vi kan forvandle det kvælstof, vi i dag leder op i atmosfæren, til gødning ved at genbruge vand-resterne efter centrifugering af slam, kan vi muligvis opnå store besparelser, forbedre vandmiljøet og hjælpe landbruget med den nødvendige gødning...". Sådan siger Nicolaj Ørskov Olsen, driftschef hos Horsens Vand A/S. Torsdag udleverer miljøminister Ida Auken og Vandsektorens Teknologiudviklingsfond puljerne til de 14 projekter der har opnået støtte fra puljen på i alt 20 mio. kroner. Horsens Vand A/S deltager i projektet sammen med Mariagerfjord Vandservice, Green Aqua og Orbicon.
Læs pressemeddelelsen her.