Aktuelt 2014

18-12-2014

Nye vandplaner skal give renere vandmiljø....

Et renere vandmiljø til glæde for mennesker, dyr og natur, det er konsekvensen af Regeringens nye vand- og naturindsatsplan.  252 nye lokale naturplaner og en ny generation vandområdeplaner til en værdi af 6,6 milliarder kroner skal give rent vand og rig natur i Danmark. Se pressemeddelelse fra DANVA her.

04-12-2014

Skatteskrue vrider vandprisen i vejret....

SKAT opkræver ekstraskat af vandselskaberne. Det medfører højere priser på vand og spildevand for både borgere og virksomheder. Vandsektorens brancheorganisation, DANVA, mener, at SKAT handler stik mod intentionerne med loven. Se pressemeddelelse fra DANVA her.

04-12-2014

Vandselskaber effektiviserer af egen drift.....

Vandsektorens brancheorganisation, DANVA, er begejstret for den fortsatte positive udvikling i vandselskaberne. De seneste nøgletal for vandsektoren viser igen i år, at vandselskaberne generelt er væsentligt mere effektive end det, der kræves af dem.

Vandselskaberne har styr på deres økonomi og driver generelt deres virksomheder excellent. Det viser ”Vand i tal 2014”, der fornylig er kommet på gaden. Vandselskaberne fortsætter dermed den målrettede ef-fektivisering, der blev påbegyndt i 2001 og som tog ekstra fart gennem 2006/07. Se pressemeddelelse fra DANVA her.

28-11-2014

Horsens Vand A/S lader kvæg udføre naturpleje.....

Et nedlagt renseanlæg i det sydlige Horsens er blevet til gratis græsning for en flok kvæg. Horsens Vand A/S har nemlig ladet en lokal landmand få adgang til arealet syd for Vestvejen, tæt på Orionvej. Her går et par håndfulde Galloway-kvæg og gør deres arbejde: De spiser græsset og holder ukrudtet nede blot ved at bevæge sig rundt på marken. Se pressemeddelelse fra idag her.27-11-2014

eRegning og eAflæsning.....

Hos Horsens Vand A/S ønsker vi at beskytte miljøet. Samtidig vil vi gerne begrænse vores administrationsomkostninger til fordel for vores kunder. Derfor tilbyder vi nu muligheden for eRegning og eAflæsning.

Med eRegning og eAflæsning kan vores kunder i fremtiden modtage regninger og påmindelse om aflæsning af vandmålere på mail. Servicen er gratis når tilmeldingen er sket. Kunder, der i dag modtager deres regning eller aflæsningskort med Post Danmark eller er tilmeldt Nets (BetalingsService), kan tilmelde sig ordningen. Kunder, der modtager deres regning og aflæsningskort via e-Boks, vil fortsat modtage deres post via e-Boks og har derfor ikke mulighed for at tilmelde sig løsningen.
Det er stadig en fordel at være tilmeldt BetalingsService, så regninger betales til tiden og gebyrer undgås.

Vi har samlet forskellige spørgsmål og svar vedrørende eRegning og eAflæsning her.

 

18-11-2014

Verdens Toilet Dag 2014.....

For 13. år i træk afholder World Toilet Organization (WTO) Verdens Toilet Dag.
Dagen er den 19. november 2014.
Ting som vi i Danmark tager for givet, er ikke hverdag for alle. Ifølge WTO har hver 3. person af jordens befolkning ikke adgang til et toilet!

Verdens Toilet Dag handler om at rette fokus på alle de mennesker, der ikke har adgang til et toilet - på trods af den menneskelige ret til vand og sanitet.

Af verdens syv milliarder mennesker, har 2.5 milliarder mennesker behov for forbedrede toiletforhold. 1 milliard mennesker laver stadig afføring i det fri. Kvinder og piger risikerer voldtægt og misbrug, fordi de intet toilet har, som indbyder til privatliv.

Gode toiletforhold har høj prioritet globalt. Derfor har FN´s Generalforsamling udpeget 19. november som World Toilet Day.

Dagen handler om at vise, at hygiejniske toiletforhold er livsvigtige for alle mennesker.

Læs meget mere om Verdens Toiletdag her.

Vil du læse mere om, hvad du selv kan gøre for at hjælpe med til at sikre gode kloakforhold, har vi ved Horsens Vand A/S samlet lidt tips og gode råd.

05-11-2014

Spildevand giver varme til 650 husstande.....

Hos Horsens Vand A/S er spildevandet ikke bare affald – det er i høj grad også en ressource. Se pressemeddelelsen her

19-09-2014

Horsens Vand A/S er stadig placeret i front når det gælder effektivitet.....

For tredje år i træk er Horsens Vand A/S blandt de mest effektive i branchen, når det gælder levering af rent drikkevand til forbrugerne. Se pressemeddelelsen her

17-09-2014

Telefonerne virker igen.....

Så har TDC løst problemet, og alle vores telefoner virker igen.

17-09-2014

Vores telefoner virker ikke i øjeblikket.....

TDC har problemer med både det mobile netværk samt fastnettet i dag. Hvis du ikke kan komme igennem på vores telefon, kan du sende en mail til mail@horsensvand.dk. Vi håber, at TDC snart har løst problemet.

16-09-2014

Politiet advarer - pas på mand fra vandværket.....

Horsens Folkeblad: Politiet i Horsens advarer mod en mand, som forsøger at skaffe sig adgang til folks bolig under påskud af at han "kommer fra vandværket"..... Se eventuelt artiklen her.
Personale ansat hos Horsens Vand A/S har ID kort til legitimation ved kundebesøg.

14-08-2014

Fra innovation til eksportsuccés i vandsektoren.....

Horsens Vand A/S sætter sammen med Challenge:Water, Nationalt Vandtestcenter og Eksportforeningen fokus på eksport i vandsektoren.  
Derfor afholdes en konference, som præsenterer virksomhedernes forskellige veje fra innovation til salg og succes på eksportmarkeder.
Læs mere om konferencen her


09-07-2014

Informationsnotat.....

Horsens Vand Energi A/S har i samarbejde med Horsens Kraftvarmeværk igennem nogen tid undersøgt mulighederne for at etablere en stor varmepumpe med en ydelse på 6 MW varme på Horsens Centralrenseanlæg. Læs hele notatet her.

02-06-2014

Horsens Vand A/S lukker kl. 12 den 5. juni (Grundlovsdag)

Grundlovsdag torsdag den 5. juni lukker Horsens Vand A/S kl. 12. Du kan dog altid ringe på vores hovednummer og blive stillet om til vagten, hvis du oplever situationer hvor du har behov for akut hjælp. Dagen efter holder vi åbent som normalt.

28-05-2014
Horsens Vand A/S holder lukket fredag den 30. maj 2014

Fredag efter Kristi Himmelfartsdag holder Horsens Vand A/S lukket. Du kan dog altid ringe på vores hovednummer og blive stillet om til vagten, hvis du oplever situationer hvor du har behov for akut hjælp.

02-05-2014
Nu kan du melde flytning via vores hjemmeside

Gældende fra i dag, kan du melde salg af din ejendom via vores hjemmeside på 'Min side'. Husk at aflæse din vandmåler så dit forbrug kan blive gjort op når du flytter. Du logger ind med dit kundenummer og dit målernummer – begge kan findes på dig regning eller din oversigt fra Betalingsservice.

Log ind her...27-03-2014
Afregningssystemet fungerer igen efter hensigten.....

Så sidder vi igen klar ved telefonerne parat til at svare på kundernes spørgsmål i forbindelse med den netop udsende årsafregning. Kontakt Kundeafdelingen på telefon 7626 8700 eller mail@horsensvand.dk

27-03-2014
Vores it-system til håndtering af årsafregningerne er desværre i fejltilstand.....

Der er landsdækkende problemer med det it system vi benytter til besvarelse og håndtering af afregningsforhold til vores kunder. Du kan derfor risikere at ringe ind med et afregningsspørgsmål, som vi ikke kan svare på p.t.
Du er selvfølgelig velkommen til at ringe alligevel - og vi kontakter dig så snart vores system er oppe at køre igen. Vi har ingen tidshorisont for løsning af problemet endnu, men vi informerer her på hjemmesiden når systemet er tilbage til normal driftstilstand.


24-03-2014
Misfarvet drikkevand i weekenden.....

En del af vores kunder har i weekenden været udsat for misfarvet drikkevand i hanerne. Det misfarvede vand er ikke sundhedsskadeligt.
Grunden til det gul-røde vand var arbejde på ledningsnettet, som blev udført for at øge forsyningssikkerheden til vores kunder. Det misfarvede vand skyldes belægninger fra vandledningerne, som rev sig løs ved ledningsarbejdet.
Omfanget af arbejdet var tilrettelagt så det skulle genere så få kunder som muligt, men vi må konstatere at det misfarvede vand ramte flere kunder end vi havde forudset.
På vores hjemmeside kan du læse mere om misfarvet drikkevand her.
Horsens Folkeblad bragte en artikel om det misfarvede vand. Artiklen kan du læse her

27-02-2014
Sprøjtemidler er til fare for dine børnebørns drikkevand.....

Drikkevandet under Horsens er utroligt rent - men pas på med sprøjtemidlerne. Også hjemme i haven.
Horsens Vand A/S har udgivet en pressemeddelelse om det rene vand under Horsens - se hele pressemeddelelsen her.