Spørgsmål og svar
Her finder du en oversigt over de mest stillede spørgsmål
Her finder du en oversigt over de mest stillede spørgsmål
”Hvidt” vand skyldes normalt luft i vandet. Hvis du fylder et glas med det ”hvide” vand, vil du kunne se efter kort tid, at luften bruser af vandet, så det igen bliver klart.
”Hvidt” vand, eller luft i vandet, kan forekomme, når der arbejdes på ledningsnettet hvorved luften indesluttes i vandledningen. ”Hvidt” vand er ikke sundhedsskadeligt.
Samn Forsyning fører løbende kontrol med både grundvandets og drikkevandets kvalitet. Vi tager ca. 300 drikkevandsprøver om året fordelt på hele ledningsnettet. Herudover undersøges drikkevandet, der pumpes ud fra vandværkerne, en gang om måneden.
Endvidere analyseres boringerne, så mindst 1 boring på hver kildeplads får taget prøver hvert år.
Læs her mere om vandets kvalitet
I forsyningsområdet for Samn Forsyning er hårdhedsgraden 12 - 18 dH, som er temmelig hårdt vand.
Samn Forsyning har ikke planer om at etablere blødgøringsanlæg til at fjerne kalken fra drikkevandet i Samn’s forsyningsområder.
For øvrige forsyningsområder i Horsens og Odder er vandet jvf. GEUS også 12 - 18 dH, hvor du kan finde flere oplysninger om vandet.
Hårdhed (°dH):
Angiver indholdet af calcium og magnesium. Lav hårdhed kan forårsage korrosionsproblemer, hvorimod høj hårdhed medfører større sæbeforbrug samt kalkudfældninger.
Nej, der tilsættes hverken klor eller andre kemikalier til dit drikkevand. Det vand, der kommer ud af din vandhane, kommer stort set direkte fra grundvandet. Den eneste behandling grundvandet gennemgår, er iltning og filtrering gennem et sandfilter for at fjerne partikler som jern og mangan fra vandet. Jern og mangan er ufarligt, men det kan misfarve vandet og give det en metallisk smag. Derfor fjernes hovedparten af disse partikler på vandværkerne.
Vores kunder har forskellige vandmålere, som du kan læse mere om på siden her om vandmålere.
Vandmåleren ejes af Samn Forsyning. Du betaler årligt en målerleje for benyttelse af måleren. Vandmåleren må kun udskiftes af Samn Forsyning eller et autoriseret VVS-firma.
Hvis du ønsker det, kan du få afprøvet din vandmåler. Du skal selv betale for afprøvningen, hvis målervisningen ligger indenfor den godkendte kontrolafvigelse. Hvis måleren viser forkert, afholder Samn Forsyning udgiften.
Alle priser findes i vores gældende takstblade. Du kan læse mere på siden her.
Fremsendelse af papirfaktura koster 70 kr. inkl. moms. Gebyret inkluderer håndtering og fremsendelse af papirfaktura.
Du kan se de gældende takster her.
I Samn Forsyning kan du støde på flere typer målere. Nogle målere er udstyret med en boks til fjernaflæsning, hvor den årlige aflæsning vil ske automatisk, såfremt den er ejet af Samn Forsyning.
Traditionelle vandmålere er blå eller grå. Løft låget og aflæs tallene i de sorte felter på måleren.
Grunden til at du også skal indberette til Samn Forsyning er fordi, Samn Forsyning ikke har en aftale med alle lokale vandværker om udveksling af måleroplysninger. Vi har brug for disse måleroplysninger, for at kunne beregne og afregne afledning af spildevand. Det gælder også, selvom du har en måler med fjernaflæsning. Kan du ikke få adgang til den fjernaflæste måler, må vi bede dig om at kontakte dit vandværk, der kan oplyse dig om forbruget.
Hvis du ikke indberetter din aflæsning til tiden, koster det dig et gebyr. Modtages aflæsningen ikke, beregner vi dit vandforbrug ud fra et skøn.
Du kan se de gældende takster her.
Hvis du har ejendom i Odder Kommune, modtager vi automatisk din aflæsning fra alle vandværker i kommunen. Du skal derfor ikke foretage dig noget.
Har du ejendom i Horsens Kommune, er der flere forklaringer til, hvorfor du ikke modtager et aflæsningkort. Det kan du læse mere om her.
Klik her, for at se de aktuelle driftsforstyrrelser. Det er dem om vi har registreret og arbejder på at udbedre.
Er der et problem i dit område, som ikke fremgår af denne side?
Vær venlig at undersøge nedenstående, før du kontakter os:
Du kan kontakte kundeservice fra 8.00 - 15.30, fredag dog 8.00 – 13.30 på tlf. 76 26 87 00.
Udenfor åbningstid bliver du stillet om til driftsvagten på samme nummer.
Du modtager en aconto-regning for dit vandforbrug og afledning af spildevand to gange om året:
For kunden med ejendom i Horsens Kommune
Årsafregningen med 1. aconto udsendes uge 11 til betaling den 6. april 2021
For kunden med ejendom i Odder Kommune
Årsafregningen udsendes i februar til betaling den 4. marts 2021
1. aconto udsendes uge 12 til betaling den 12. april 2021
2. aconto-regning udsendes i september og opkræves med forfald i oktober.
På årsopgørelsen er det foregående års forbrug opgjort i forhold til de indbetalte aconto beløb. Hvis dit forbrug overstiger aconto-betalingerne, vil regningen være højere end seneste aconto-regning. Hvis dit forbrug omvendt har været mindre end aconto-betalingerne, bliver regningen mindre.
Skønner du eller Samn Forsyning, at der vil ske en væsentlig ændring i det årlige vandforbrug, kan acontobeløbet ændres.
I specielle tilfælde forbeholder vi os ret til at udsende mere end 2 årlige aconto-regninger.
Har du svært ved at forstå, hvad de mange punkter på din årsopgørelse og accontoregning betyder, kan du få hjælp i denne gennemgang af regningen. Bemærk at der åbnes en pdf.
For kunder i Horsens og Odder Kommune skal vi vide besked om til- og fraflytning af en ejendom for at kunne lave en flytteopgørelse. Brug formularen Meld flytning på selvbetjeningssiden.
Der findes to måder man kan være tilknyttet en adresse på.
Hvis du modtager regninger, selvom du er flyttet, kan det skyldes, at vi ikke har modtaget en flyttemeddelelse fra dig. Læs her hvordan du gør.
Giv os mulighed for at rette eventuelle fejl
Vi vil gerne gøre tingene rigtigt første gang. Desværre må vi erkende, at vi nogen gange laver fejl. Det vil vi gerne have mulighed for at lære af og dermed rette op på. Derfor vil vi rigtig gerne høre fra dig.
Hvis sagen ikke kan løses over telefon, kan du skrive til os på mail@samn.dk
Klagemulighed
Er du ikke enig i vores beslutning, og ønsker du at klage over os, har du mulighed for at indbringe din klage til Center for Klageløsning, Nævnenes Hus og Forbrugerklagenævnet på www.naevneneshus.dk
Har du spørgsmål til klagevejledningen, er du velkommen til at kontakte os.
Hvis du bliver udsat for et rørbrud, kan du søge om refusion af din vandudgift, hvis der er tale om rørskade på en skjult installation.
Der ydes kun refusion af vand/vandafledning for ejendomme til boligformål, gælder ikke for erhverv.
Læs mere om betingelserne og udfyld formularen Refusion ved rørbrud på vores selvbetjeningsside.
I vores betalingsvedtægter for spildevand kan du læse mere om de aftaler, vi har med hinanden, når du er kunde hos os. Se den for Horsens Vand her og for Odder Spildevand her.
I vores drikkevandregulativ kan du læse mere om de aftaler, vi har med hinanden, når du er kunde hos os på drikkevand.
Såfremt du ikke er tilmeldt Betalingsservice, kan du betale din regning ved at bruge det angivne Betalings-ID nederst på din regning.
Det ser du som nedenstående:
Det er ikke muligt at betale din regning kontant.
Kloaklugt inde i huset kan skyldes tomme vandlåse i toilet, køkkenvask eller håndvask. Tomme vandlåse kan opstå enten ved udtørring (hvis afløbet sjældent er i brug), ved meget kraftig regn eller hvis en spulevogn har spulet i den offentlige kloak uden for dit hus. Åbn for vandhaner og træk ud i toilettet så vandlåsene atter fyldes.
Kloaklugt inde i huset kan også skyldes utætte installationer – kontakt en autoriseret VVS-installatør, hvis du har mistanke herom.
Undersøg først om den stoppede kloak gælder hele huset, dvs. hvis afløbet i køkkenvasken virker men toilettet ikke gør, tyder det på en prop i dit interne afløbssystem – kontakt en slamsugerentreprenør.
Hvis du har problemer i hele huset, skal du kigge i din skelbrønd eller den samlebrønd, der samler alle afløb fra huset. Hvis der står vand i brønden, er proppen sandsynligvis opstået i enten stikket eller ude i det offentlige system – kontakt Samn Forsyning.
Hvis brønden er tom, sidder proppen sandsynligvis i dit eget system – kontakt en slamsugerentreprenør.
Hvis du har fået vand i kælderen, skal du henvende dig til dit forsikringsselskab. Som grundejer har du selv ansvaret for alle installationer inde på din grund. Dette gælder også den eller de stikledninger, der forbinder din ejendom med kloaknettet ude i vejen. Derfor er kælderen også dit eget ansvar.
Ved kraftig regn kan der ske oversvømmelser, hvis kloakkerne ikke kan følge med og nå at bortlede regnvandet i den takt, det falder. Regnvejr kan ikke forudsiges, idet to regnskyl ikke er ens. Desuden varierer regntyperne som regel med årstiderne. Der er langvarig regn om vinteren og korte kraftige regnskyl med torden om sommeren. Det er især de kraftige regnskyl, der giver problemer for kloakkerne. Desværre er de kraftige regnskyl blevet hyppigere de seneste år, og meget tyder på at tendensen fortsætter.
Samn Forsyning har fokus på problemet og arbejder løbende på at tilpasse det offentlige kloaksystem derefter. Det er dog også vigtigt, at du som husejer sikrer dit eget hus mod oversvømmelser.
Hvis vi har planlagt en kloakering af din vej, vil det fremgå af dette kort.
Er der ikke ingen oplysninger angivet, er der endnu ikke planlagt en evt. separatkloakering.
Horsens og Odder Kommunes spildevandsplaner afspejler Samn Forsynings planer de kommende år. Spildevandsplanen er byrådets plan for afskaffelse af spildevand i de respektive år.
Samn Forsyning afholder alle udgifter til etablering af ny kloak i vejen, og der opkræves ikke ekstra tilslutningsbidrag i forbindelse med separeringsarbejdet.
Udgiften til den enkelte grundejer er udgiften til at skille regnvandet fra spildevandet på egen grund, og sørge for at det bliver tilsluttet de nye stik, som Samn Forsyning fører frem til grundskel.
Hvis der er tegn på rotter, f.eks. huller ved en brønd eller i haven, skal du kontakte Horsens eller Odder Kommune.
Du kan installere en pumpe eller en såkaldt højvandslukke, hvilket er en form for lukkemekanisme. En sådan ekstra sikring skal ske på grundejerens eget initiativ og for egen regning. Hvis du vil investere i en sådan løsning, skal du kontakte en autoriseret kloakmester for at få arbejdet udført. Kloakmesteren vil også kunne vejlede dig om hvilken løsning, der vil være den bedste i dit tilfælde.
Samn Forsyning tillader ikke installation af køkkenkværne, da der herved kan afledes affald til spildevandssystemet, som ikke er dimensioneret hertil.
Kommunens kloakker og renseanlæg er designet til at modtage spildevand og ikke affald. Madrester og lignende skal bortskaffes med dagrenovationen og ikke gennem spildevandssystemet. Kværnede madvarer etc. kan forårsage problemer i kloakken med tilstopning, svovlbrinteudvikling, tiltrække rotter og udgøre et sundhedsmæssigt problem for kloakpersonalet. Fjernes det i stedet via dagrenovationen, er det en ressource, som kan udnyttes.
Ved driftstop af pumpen kommer der en hyletone, samt den røde lampe på automatik-skabet lyser.
Gør herefter følgende:
Er lampen stadig tændt, så kontakt Samn Forsyning ApS på tlf. 76 26 87 00.
(Udenfor normal arbejdstid bliver telefonen omstillet til vagten.)
Er der problemer med at aflede spildevandet fra ejendommen, kan der også være stop på det interne afløbssystem.
Kontroller følgende:
Er der spørgsmål kan Samn Forsyning ApS kontaktes på tlf. 76 26 87 00
”Hvidt” vand skyldes normalt luft i vandet. Hvis du fylder et glas med det ”hvide” vand, vil du kunne se efter kort tid, at luften bruser af vandet, så det igen bliver klart.
”Hvidt” vand, eller luft i vandet, kan forekomme, når der arbejdes på ledningsnettet hvorved luften indesluttes i vandledningen. ”Hvidt” vand er ikke sundhedsskadeligt.
Samn Forsyning fører løbende kontrol med både grundvandets og drikkevandets kvalitet. Vi tager ca. 300 drikkevandsprøver om året fordelt på hele ledningsnettet. Herudover undersøges drikkevandet, der pumpes ud fra vandværkerne, en gang om måneden.
Endvidere analyseres boringerne, så mindst 1 boring på hver kildeplads får taget prøver hvert år.
Læs her mere om vandets kvalitet
I forsyningsområdet for Samn Forsyning er hårdhedsgraden 12 - 18 dH, som er temmelig hårdt vand.
Samn Forsyning har ikke planer om at etablere blødgøringsanlæg til at fjerne kalken fra drikkevandet i Samn’s forsyningsområder.
For øvrige forsyningsområder i Horsens og Odder er vandet jvf. GEUS også 12 - 18 dH, hvor du kan finde flere oplysninger om vandet.
Hårdhed (°dH):
Angiver indholdet af calcium og magnesium. Lav hårdhed kan forårsage korrosionsproblemer, hvorimod høj hårdhed medfører større sæbeforbrug samt kalkudfældninger.
Nej, der tilsættes hverken klor eller andre kemikalier til dit drikkevand. Det vand, der kommer ud af din vandhane, kommer stort set direkte fra grundvandet. Den eneste behandling grundvandet gennemgår, er iltning og filtrering gennem et sandfilter for at fjerne partikler som jern og mangan fra vandet. Jern og mangan er ufarligt, men det kan misfarve vandet og give det en metallisk smag. Derfor fjernes hovedparten af disse partikler på vandværkerne.
Vores kunder har forskellige vandmålere, som du kan læse mere om på siden her om vandmålere.
Vandmåleren ejes af Samn Forsyning. Du betaler årligt en målerleje for benyttelse af måleren. Vandmåleren må kun udskiftes af Samn Forsyning eller et autoriseret VVS-firma.
Hvis du ønsker det, kan du få afprøvet din vandmåler. Du skal selv betale for afprøvningen, hvis målervisningen ligger indenfor den godkendte kontrolafvigelse. Hvis måleren viser forkert, afholder Samn Forsyning udgiften.
Alle priser findes i vores gældende takstblade. Du kan læse mere på siden her.
Fremsendelse af papirfaktura koster 70 kr. inkl. moms. Gebyret inkluderer håndtering og fremsendelse af papirfaktura.
Du kan se de gældende takster her.
I Samn Forsyning kan du støde på flere typer målere. Nogle målere er udstyret med en boks til fjernaflæsning, hvor den årlige aflæsning vil ske automatisk, såfremt den er ejet af Samn Forsyning.
Traditionelle vandmålere er blå eller grå. Løft låget og aflæs tallene i de sorte felter på måleren.
Grunden til at du også skal indberette til Samn Forsyning er fordi, Samn Forsyning ikke har en aftale med alle lokale vandværker om udveksling af måleroplysninger. Vi har brug for disse måleroplysninger, for at kunne beregne og afregne afledning af spildevand. Det gælder også, selvom du har en måler med fjernaflæsning. Kan du ikke få adgang til den fjernaflæste måler, må vi bede dig om at kontakte dit vandværk, der kan oplyse dig om forbruget.
Hvis du ikke indberetter din aflæsning til tiden, koster det dig et gebyr. Modtages aflæsningen ikke, beregner vi dit vandforbrug ud fra et skøn.
Du kan se de gældende takster her.
Hvis du har ejendom i Odder Kommune, modtager vi automatisk din aflæsning fra alle vandværker i kommunen. Du skal derfor ikke foretage dig noget.
Har du ejendom i Horsens Kommune, er der flere forklaringer til, hvorfor du ikke modtager et aflæsningkort. Det kan du læse mere om her.
Klik her, for at se de aktuelle driftsforstyrrelser. Det er dem om vi har registreret og arbejder på at udbedre.
Er der et problem i dit område, som ikke fremgår af denne side?
Vær venlig at undersøge nedenstående, før du kontakter os:
Du kan kontakte kundeservice fra 8.00 - 15.30, fredag dog 8.00 – 13.30 på tlf. 76 26 87 00.
Udenfor åbningstid bliver du stillet om til driftsvagten på samme nummer.
Du modtager en aconto-regning for dit vandforbrug og afledning af spildevand to gange om året:
For kunden med ejendom i Horsens Kommune
Årsafregningen med 1. aconto udsendes uge 11 til betaling den 6. april 2021
For kunden med ejendom i Odder Kommune
Årsafregningen udsendes i februar til betaling den 4. marts 2021
1. aconto udsendes uge 12 til betaling den 12. april 2021
2. aconto-regning udsendes i september og opkræves med forfald i oktober.
På årsopgørelsen er det foregående års forbrug opgjort i forhold til de indbetalte aconto beløb. Hvis dit forbrug overstiger aconto-betalingerne, vil regningen være højere end seneste aconto-regning. Hvis dit forbrug omvendt har været mindre end aconto-betalingerne, bliver regningen mindre.
Skønner du eller Samn Forsyning, at der vil ske en væsentlig ændring i det årlige vandforbrug, kan acontobeløbet ændres.
I specielle tilfælde forbeholder vi os ret til at udsende mere end 2 årlige aconto-regninger.
Har du svært ved at forstå, hvad de mange punkter på din årsopgørelse og accontoregning betyder, kan du få hjælp i denne gennemgang af regningen. Bemærk at der åbnes en pdf.
For kunder i Horsens og Odder Kommune skal vi vide besked om til- og fraflytning af en ejendom for at kunne lave en flytteopgørelse. Brug formularen Meld flytning på selvbetjeningssiden.
Der findes to måder man kan være tilknyttet en adresse på.
Hvis du modtager regninger, selvom du er flyttet, kan det skyldes, at vi ikke har modtaget en flyttemeddelelse fra dig. Læs her hvordan du gør.
Giv os mulighed for at rette eventuelle fejl
Vi vil gerne gøre tingene rigtigt første gang. Desværre må vi erkende, at vi nogen gange laver fejl. Det vil vi gerne have mulighed for at lære af og dermed rette op på. Derfor vil vi rigtig gerne høre fra dig.
Hvis sagen ikke kan løses over telefon, kan du skrive til os på mail@samn.dk
Klagemulighed
Er du ikke enig i vores beslutning, og ønsker du at klage over os, har du mulighed for at indbringe din klage til Center for Klageløsning, Nævnenes Hus og Forbrugerklagenævnet på www.naevneneshus.dk
Har du spørgsmål til klagevejledningen, er du velkommen til at kontakte os.
Hvis du bliver udsat for et rørbrud, kan du søge om refusion af din vandudgift, hvis der er tale om rørskade på en skjult installation.
Der ydes kun refusion af vand/vandafledning for ejendomme til boligformål, gælder ikke for erhverv.
Læs mere om betingelserne og udfyld formularen Refusion ved rørbrud på vores selvbetjeningsside.
I vores betalingsvedtægter for spildevand kan du læse mere om de aftaler, vi har med hinanden, når du er kunde hos os. Se den for Horsens Vand her og for Odder Spildevand her.
I vores drikkevandregulativ kan du læse mere om de aftaler, vi har med hinanden, når du er kunde hos os på drikkevand.
Såfremt du ikke er tilmeldt Betalingsservice, kan du betale din regning ved at bruge det angivne Betalings-ID nederst på din regning.
Det ser du som nedenstående:
Det er ikke muligt at betale din regning kontant.
Kloaklugt inde i huset kan skyldes tomme vandlåse i toilet, køkkenvask eller håndvask. Tomme vandlåse kan opstå enten ved udtørring (hvis afløbet sjældent er i brug), ved meget kraftig regn eller hvis en spulevogn har spulet i den offentlige kloak uden for dit hus. Åbn for vandhaner og træk ud i toilettet så vandlåsene atter fyldes.
Kloaklugt inde i huset kan også skyldes utætte installationer – kontakt en autoriseret VVS-installatør, hvis du har mistanke herom.
Undersøg først om den stoppede kloak gælder hele huset, dvs. hvis afløbet i køkkenvasken virker men toilettet ikke gør, tyder det på en prop i dit interne afløbssystem – kontakt en slamsugerentreprenør.
Hvis du har problemer i hele huset, skal du kigge i din skelbrønd eller den samlebrønd, der samler alle afløb fra huset. Hvis der står vand i brønden, er proppen sandsynligvis opstået i enten stikket eller ude i det offentlige system – kontakt Samn Forsyning.
Hvis brønden er tom, sidder proppen sandsynligvis i dit eget system – kontakt en slamsugerentreprenør.
Hvis du har fået vand i kælderen, skal du henvende dig til dit forsikringsselskab. Som grundejer har du selv ansvaret for alle installationer inde på din grund. Dette gælder også den eller de stikledninger, der forbinder din ejendom med kloaknettet ude i vejen. Derfor er kælderen også dit eget ansvar.
Ved kraftig regn kan der ske oversvømmelser, hvis kloakkerne ikke kan følge med og nå at bortlede regnvandet i den takt, det falder. Regnvejr kan ikke forudsiges, idet to regnskyl ikke er ens. Desuden varierer regntyperne som regel med årstiderne. Der er langvarig regn om vinteren og korte kraftige regnskyl med torden om sommeren. Det er især de kraftige regnskyl, der giver problemer for kloakkerne. Desværre er de kraftige regnskyl blevet hyppigere de seneste år, og meget tyder på at tendensen fortsætter.
Samn Forsyning har fokus på problemet og arbejder løbende på at tilpasse det offentlige kloaksystem derefter. Det er dog også vigtigt, at du som husejer sikrer dit eget hus mod oversvømmelser.
Hvis vi har planlagt en kloakering af din vej, vil det fremgå af dette kort.
Er der ikke ingen oplysninger angivet, er der endnu ikke planlagt en evt. separatkloakering.
Horsens og Odder Kommunes spildevandsplaner afspejler Samn Forsynings planer de kommende år. Spildevandsplanen er byrådets plan for afskaffelse af spildevand i de respektive år.
Samn Forsyning afholder alle udgifter til etablering af ny kloak i vejen, og der opkræves ikke ekstra tilslutningsbidrag i forbindelse med separeringsarbejdet.
Udgiften til den enkelte grundejer er udgiften til at skille regnvandet fra spildevandet på egen grund, og sørge for at det bliver tilsluttet de nye stik, som Samn Forsyning fører frem til grundskel.
Hvis der er tegn på rotter, f.eks. huller ved en brønd eller i haven, skal du kontakte Horsens eller Odder Kommune.
Du kan installere en pumpe eller en såkaldt højvandslukke, hvilket er en form for lukkemekanisme. En sådan ekstra sikring skal ske på grundejerens eget initiativ og for egen regning. Hvis du vil investere i en sådan løsning, skal du kontakte en autoriseret kloakmester for at få arbejdet udført. Kloakmesteren vil også kunne vejlede dig om hvilken løsning, der vil være den bedste i dit tilfælde.
Samn Forsyning tillader ikke installation af køkkenkværne, da der herved kan afledes affald til spildevandssystemet, som ikke er dimensioneret hertil.
Kommunens kloakker og renseanlæg er designet til at modtage spildevand og ikke affald. Madrester og lignende skal bortskaffes med dagrenovationen og ikke gennem spildevandssystemet. Kværnede madvarer etc. kan forårsage problemer i kloakken med tilstopning, svovlbrinteudvikling, tiltrække rotter og udgøre et sundhedsmæssigt problem for kloakpersonalet. Fjernes det i stedet via dagrenovationen, er det en ressource, som kan udnyttes.
Ved driftstop af pumpen kommer der en hyletone, samt den røde lampe på automatik-skabet lyser.
Gør herefter følgende:
Er lampen stadig tændt, så kontakt Samn Forsyning ApS på tlf. 76 26 87 00.
(Udenfor normal arbejdstid bliver telefonen omstillet til vagten.)
Er der problemer med at aflede spildevandet fra ejendommen, kan der også være stop på det interne afløbssystem.
Kontroller følgende:
Er der spørgsmål kan Samn Forsyning ApS kontaktes på tlf. 76 26 87 00