Vandflaske der tappes vand i fra vandhane

Forurening af drikkevandet

i området omkring Horsens syd

Der er den 15. februar 2021 konstateret en smag og lugt af olie i drikkevandet i området omkring Horsens syd, og der er en risiko for, at drikkevandet i dit område er forurenet.  Vi anbefaler derfor at vandet ikke drikkes. Heller ikke efter kogning.

Vores eksperter arbejder på sagen, og vi informerer løbende på hjemmesiden og via sms. Tilmeld dig her, såfremt du endnu ikke har modtaget en sms fra Samn Forsyning.

Kun lille risiko, hvis du har drukket af vandet
Der er kun en meget lille risiko for, at du bliver syg, hvis du har drukket af vandet. Indtil nu er der fundet meget små mængder af bakterier.

Hvornår må vandet drikkes igen?
Vandet må ikke drikkes indtil nye prøver viser, at forureningen er ophørt. Den [indsæt dato] får vi resultatet af en række nye prøver, som vil vise om der er en forurening til stede. Du vil få direkte besked via sms eller pr. brev. så snart vandet igen kan drikkes.

Beskyt dig selv mod sygdom - anbefalinger fra embedslægen:

  • Madlavning: Vandet må ikke bruges til skylning af salater eller andre rå grønsager.
  • Opvask: Du kan godt bruge vandet til opvask med opvaskemaskine. Opvask i hånden skal foregå med kogt vand, da der kan ske smitte via hænder eller genstande.
  • Personlig hygiejne: Med den hidtidige målte grad af forurening kan vandet godt bruges til brusebad og karbad. Vær dog opmærksom på, at børn ikke må drikke vand under badning. Vask hænder, som du plejer – før madlavning skal hænderne skylles i afkølet, kogt vand. Brug afkølet, kogt vand til tandbørstning og til rengøring af tandproteser.
  • Tøjvask/vask: Du må godt bruge vandet til tøjvask og til rengøring.

Yderligere information
På hjemmesiden www.samn.dk kan du få svar på en række aktuelle spørgsmål om forureningen. Så snart nye prøver viser, at forureningen er væk, får du direkte, skriftlig besked. Har du specifikke spørgsmål, som du ikke kan få svar på via hjemmesiden, er du velkommen til at kontakte os.